15 Ağustos 2011 Pazartesi

BABİŞŞ VE AYŞEMİN 44. YILLARI VE YENİ EVLİ BÜŞÜMÜN TARİFİ ;))



Evet birtanecik annemmm ve babamın cumartesi 44.yıllarını kutladık :) 44 yıldır birlikteler ve Rabbim onları 44-54-64 yıl ayırmasın inşallah,Allah onları başımızdan eksik etmesin diyor vee büşümün tarifine geçiyorum ...


Tarifin adı mantarlı kabaklı tavuk
Malzemeler:
7 adet piliç pirzola
2 adet orta boy kabak
1 adet hazır kremalı mantar çorbası
1 paket hazır krema
tatlandırmak için tuzot

Yapılışı:
2 orta boy kabağı soyup rendeliyoruz bir paket krema ve bir paket kremalı mantar çorbası ile karıştırıp biraz tuzot ekleyip yukarıda gördüğünüz karışımı elde edip borcamın yada ısıya dayanıklı fırın kabının dibine bir kaç kaşık şekilde görüldüğü gibi incecik yayıyoruz


üstüne 7 adet piliç pirzolayı şekilde görüldüğü gibi yerleştiriyoruz

  


    kalan harcıda tavukların üstüne gene şekilde görüldüğü gibi :)) yayıp düzeltiyoruz.



veee son olarak büşüm 200 derece dedi ama bize 180 derece yetti  :)) dakikasına gelince ise klasik yöntem ama biz bıçak tavuğa güzelce battı mı piştiğini anlıyoruz vee son olarak şekilde görüldüğü gibi oluyor ve afiyetle yiyoruzz :)))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder